vineri, 22 februarie 2013

Expozitia de pictura "Dincolo de orizont" artist Andreea Corina Stefan



Atelierul de creatie Sultana va invita, in perioada 1 – 15 martie 2013, la expozitia de pictura “Dicolo de orizont” semnata de Andreea Corina Stefan.
Andreea  ne viziteaza Atelierul din toamna anului 2011, devenind astfel nu numai una din cele mai vechi si perserverente persoane care au ales Atelierul Sultana, dar si fericita posesoare a unor tehnici dobandite si elaborate in timp (2 ani).

Coordonatorul pictor Constantin Sultana sintetizeaza in cateva cuvinte acest eveniment plastic: “Andreea Stefan are in exprimarea ei plastica, un univers extrem de primitor si deschis. Ea a ales sa picteze cu sufletul mereu alaturi, astfel incat problematica formelor, a gramaticii culorilor se dilueaza intr-o perspectiva aflata in prezentul ei pictural, justificand gestul artistic.
Tematica Andreei Stefan este una complexa si extrem de personala. Ea se regaseste in toate lucrarile sale cu usurinta celui care isi construieste propria lume. Picteaza cu usurinta orice isi propune si nu ezita sa ne ceara parerea. Noi, Atelierul, am sustinut-o de fiecare data.”

De asemenea artist plastic Anca Jitariu, colaboratoare fidela a Atelierului, completeaza imaginea acestei expozitii: "Dincolo de orizont" este titlul care te poarta dincolo de limitele imaginatiei, asemeni unui val in marea de culori. Lucrarile Andreei Stefan descriu, din punctul meu de vedere, detalii ale realitatii ce ne inconjoara si transpunerea propriei emotii. Contrastele cromatice de galben-violet, rosu-verde, contrastul clar-obscur, regasite in compozitiile artistei, compun o armonie vizuala. Aceasta armonie vizuala transmite atat forta cat si sensibilitate, astfel Andreea surprinde in viziunea sa o lume necunoscuta, ce traieste dincolo de ceea ce este evident...un orizont."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu